P. Luttger

Na enige jaren in de ICT te hebben gewerkt trok het meer creatieve deel van mezelf me tot het bevredigen van mijn behoefte om iets te creëren.Hiervoor heb ik een vele cursussen gevolgd en na een jaar cursussen volgen ben ik een private opleiding meubelmaken gaan volgen. Hierna heb ik van een antiekrestaurateur uit het engelse gilde de knepen van het restauratievak geleerd.

Om geen bergen afval te creëren ben ik van mening dat het hergebruik en herstel van meubelen een uitdaging en kunst is die pas bij wie ik ben en wat ik aan de wereld wil uitdragen. Het restauratievak is hier de juiste aanvulling op en geeft me de mogelijkheid om hier invulling aan te geven. Ook het hergebruik van meubelonderdelen voor restauratiewerk maar ook herstelwerk van alledaagse meubels geeft me voldoening, door iets dat in ongebruik is geraakt weer een functie te geven. 

Voor de realisatie van niewe meubels hou ik me aan een verlies van niet meer dan 20% bij geschaafd hout en bij ruw hout maximaal 40% (meestal tussen de 25 en 30%). Met het restmateriaal verwarm ik mijn werkplaats in de winter.

De puzzel om de juiste constructies uit te werken met de juiste materiaalkeuzes is het technische aspect dat de techneut in me bezig houdt. Voor de meer artistieke kant van mijn brein is de vormgeving van nieuwe meubels het aanspreekpunt in dit vak en als laatste is het gebruik van zo min mogelijk machines bij de productie, en is dit een invulling voor mijn lichamelijke behoefte om bezig te zijn. Ook komt het de authenticiteit van het meubel ten goede.

Passen deze ideën ook bij bij u in het maken/herstellen van uw meubel door de juiste vakman bel me gerust voor een afspraak om uw ideën bespreken.

Pascal